Individuele coaching

 

Je wilt wat anders maar weet niet wat. Je hebt het gevoel op een verkeerd spoor te zitten maar gaat maar door. Je mist 'iets'.

Tal van redenen; je hebt niet duidelijk voor ogen wat je echt wilt, bent simpelweg te druk om te bedenken wat er mist, weet niet hoe je doelen stelt of je doet dat wel maar wordt afgeleid. Herkenbaar?

 

Coaching biedt uitkomst. Een coach focust zich op jou, maakt tijd en ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Coaching brengt helderheid, geeft lucht, laat je pas op de plaats maken of geeft je een schop voorwaarts. Een coach daagt je uit: Wat drijft jou? Welke keuze's maak je? Coaching brengt je in beweging in de richting die jij kiest.

 

 

Systemisch coachen 

 

Bij systemisch coachen is het team de klant (en niet de individuele leden) en ligt de focus op "wat probeert er te gebeuren?" in dat team. Wat wil zich manifesteren? Allereerst onderzoeken we of de vraag duidelijk is, waar moet de focus op liggen? Aan de hand daarvan wordt een route uitgestippeld om met behulp van groepsoefeningen en -opdrachten het team van a naar b te leiden.

 

Wanneer biedt systemisch coachen uitkomst?

 

Bijvoorbeeld:

*het verduidelijken van de visie en missie van een start-up met meerdere partners.

*starters, je begint met je vriend(in) een bedrijf en nu ontstaan er nieuwe rollen en verantwoordelijkheden, hoe maken we er samen een succes van?

*verbeteren van communicatie tussen (school) besturen en de dagelijkse leiding van de organisatie. 

*verbeteren team effectiviteit